0

فرصت‌های صادراتی غذای حلال

بازدید 3

نشست شورای گفت‌وگوی استان البرز با تاکید بر صادرات و تولید غذای حلال برگزار شد. پرهام رضایی، رئیس اتاق کرج، با اشاره به اهمیت تقویت فروش محصولات حلال تولید استان خواستار این مهم شد که با همراهی و تعامل اداره‌کل استاندارد البرز تصمیمات لازم برای بر‌گزاری همایش‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و نمایشگاه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌های عرضه و فروش این محصولات در البرز پایه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ریزی شود.

مجتبی عبداللهی، استاندار البرز نیز در این نشست، با توجه به طرح مشکلاتی از سوی فعالان حوزه فرآورده‌های غذایی حلال در استان پیرامون رونق دوباره عرضه، فروش و صادرات این محصولات عنوان کرد: با توجه به اینکه بخش عظیمی از صاحبان صنعت در البرز فعال هستند، مشکلاتی در زمینه صادرات محصولات حلال نیز از سوی آنها مطرح می‌شود، اما به دلیل مسوولیت مهم سازمان ملی استاندارد در رابطه با این موضوع و اهمیتی که در کل کشور دارد بهتر است که برای رسیدگی بیشتر به شورای گفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی ملی ارجاع داده شود.

در این نشست رحیم بنامولایی، رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و لهستان نیز گفت: با اشاره به اهمیت توجه به صادرات محصولات حلال تولید کشور عنوان کرد: در این رابطه جلسه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای با حضور کارشناسانی از استاندارد، ایکریک (مرکز تحقیقات و اطلاع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسانی اتاق اسلامی) در اتاق ایران و ناظران شرعی برگزار کردیم و پیرو یکسری مشکلات قانونی درخصوص صادرات حلال بحث و گفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وگو شد. بنامولایی با بیان اینکه ناظران شرعی بر اساس قانون فقط در رابطه با ذبح دام می‌توانند اعمال‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌نظر کنند، افزود: اما برخی می‌گویند که ما یک کشور اسلامی هستیم و ناظران شرعی باید در تمامی فرآیند تولید محصولات حلال حضور داشته باشند.

وی ادامه داد: در فرآیند تولید فرآورده‌های غذایی دو ناظر یکی از سازمان غذا و دارو به‌عنوان مسوول فنی و کنترل کیفیت و دیگری از سوی سازمان ملی استاندارد در سمت مسوول آزمایشگاه در کارخانه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها حضور دارند و به همین دلیل با وجود این ناظران برای مسائل شرعی هم بهتر است که آموزش‌های لازم در این رابطه به آنها ارائه شود. او  ادامه با این توضیح که سهم بازار حلال ایران هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زمان با تحریم‌های اعمال‌شده بعد از برجام از بین رفت، گفت: دلیلش این بود که درون کشور هم‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌زمان چند سازمان برای اعطای نشان حلال تعیین شدند. وی تشریح کرد: اکنون در مجلس به‌عنوان قانون‌گذار تصویب شده است که سازمان ملی استاندارد متولی اصلی صدور نشان حلال باشد. بنامولایی با ذکر یک درخواست عنوان کرد: به شورای گفت‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌وگوی دولت و بخش‌خصوصی ملی اعلام شود تا تفاهم‌نامه‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ای میان سازمان ملی استاندارد و ایکریک امضا شود، چون اطلاعات فرآیندها و الزامات در مورد محصولات حلال به‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌طور کامل در مرکز مربوطه وجود دارد. وی اضافه کرد: حدود ۹۰‌درصد افرادی که در زمینه تولید محصولات حلال در البرز فعالیت دارند زیرمجموعه ایکریک (مرکز تحقیقات و اطلاع‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌رسانی اتاق اسلامی) کار تولیدی انجام می‌دهند‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌. فعالان تجاری کشور لهستان به‌دنبال این هستند که فرآورده‌های گوشتی دارای نشان حلال را از ایران دریافت کنند و این فرصت خوبی است تا محصولات تولید داخل را از طریق آن کشور به اروپا صادر کرده و سهم ازدست‌رفته ایران در بازار حلال جهانی را احیا کنیم.

نظرات کاربران

  •  چنانچه دیدگاهی توهین آمیز باشد و متوجه نویسندگان و سایر کاربران باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه دیدگاه شما جنبه ی تبلیغاتی داشته باشد تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه از لینک سایر وبسایت ها و یا وبسایت خود در دیدگاه استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  •  چنانچه در دیدگاه خود از شماره تماس، ایمیل و آیدی تلگرام استفاده کرده باشید تایید نخواهد شد.
  • چنانچه دیدگاهی بی ارتباط با موضوع خبر مطرح شود تایید نخواهد شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.